Trenuleţul Poruncilor

Autor: Oana Capan

Scurtă descriere:

Vă propunem o activitate potrivită de exemplu grupei de copii de clasele 0-II (pre-Primă Împărtăşanie) ce realizează un Trenuleţ al Poruncilor. Am folosit diferite simboluri – o lanternă, un gard (făcut din beţe de chibrit), imaginea unei cărări, imaginea unui semn de circulaţie, o bucată de cale ferată de la un trenuleţ de jucărie… – pentru a vorbi despre importanţa Poruncilor în viaţa noastră, aceea de a ne arăta calea cea bună pe care trebuie să mergem, de a ne ajuta să rămânem pe această cale.

1619534_597106470358125_1834063614_n[1]

Trenuleţul Poruncilor se leagă astfel de faptul că Poruncile ne ajută să nu “deraiem” de la drumul bun; că am putea să vrem să ne dăm jos de pe şine, din dorinţa de a ne răzvrăti, a face cum vrem noi, dar atunci nu am putea ajunge unde ne dorim. În fişier aveţi zece imagini de vagoane, fiecare cu textul uneia dintre porunci şi o imagine legată de ea; o imagine cu o locomotivă, 2 copii în ea, şi citatul “Învaţă pe copil purtarea pe care trebuie să o aibă; chiar când va îmbătrâni nu se va abate de la ea” (Pildele lui Solomon 22,6); şi mai multe şine de cale ferată.

TrenuletulPoruncilor

Imaginile cu vagoanele nu sunt puse în ordine în fişier, pentru a putea fi listate pe hârtii diferit colorate, iar la final, după aşezarea lor în ordine, culorile să fie amestecate. În această variantă, copiii au de decupat vagoanele şi locomotiva, şi de asemenea şinele. Lipiţi-le apoi în ordine, de exemplu pe un perete, cu bandă adezivă (din aceea folosită la zugrăvit), punând sub vagoane şi bucăţile de şine, lipite în prealabil şi între ele. Dacă mergeţi pe varianta de a lista pe hârtie albă, pot si să decoreze după bunul plac trenuleţul.

Descărcaţi online

  Trenuletul-poruncilor.pdf (874 descărcări)
  Trenuletul-poruncilor.pub (569 descărcări)
  [/dw2]

  Comentarii:2

  1. Materialele sunt superbe. Totusi, am cateva neclaritati cu privire la impartirea celor 10 porunci.
   1. Sa nu ai alti dumnezei…
   2. Sa nu-ți faci chip cioplit…
   3. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tău în deșert…
   4. Adu-ți aminte de ziua odihnei…
   5. Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta…
   6. Să nu ucizi…
   7. Să nu fii desfrânat…
   8. Să nu furi…
   9. Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău…
   10. Să nu dorești…

   (Iesirea 20.2-17)

   V-as fi recunoscator daca ati rectifica…

  2. Materialul este făcută după cum e practicată împărţirea Poruncilor în Biserica Catolică.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *