Misiune şi destinatari

Acest sit îşi propune să fie un instrument adresat în primul rând cateheţilor, preoţilor şi celor care au diverse responsabilităţi în viaţa parohiei sau în animarea unor grupuri. În acelaşi timp considerăm situl util oricărei persoane (deci şi părinţilor) care caută materiale pentru propria educare religioasă sau a copiilor (sau să facă un cadou cuiva). Am catalogat în acest sens zeci de materiale utile, pe care le puteţi explora folosind meniurile din partea dreaptă.

Autori

Proiectul Cateheza.ro funcţionează sub un dublu patronaj: al Asociaţiei Catholica şi al Departamentului pentru Cateheză al Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla. Deschiderea este însă spre toate Eparhiile, chiar şi Diecezele catolice din România. Majoritatea materialelor originale publicate aici sunt “generate” de Oana şi Radu Capan din munca lor catehetică din parohia greco-catolică “Coborârea Spiritului Sfânt” din Cluj-Napoca. Există însă şi materiale din alte surse şi există speranţa că va deveni un proiect la care să colaboreze cu materiale – atent alese – şi alte persoane implicate în cateheză de oriunde. Există deja un parteneriat special cu Pastoratie.ro şi ReliJoc.ro.

Situl şi-a început existenţa în 2008, mai întâi ca subdomeniu pe Pastoratie.ro, apoi subdomeniu pe CNet.ro, iar din februarie cu domeniu propriu: Cateheza.ro.

Fondatori şi finanţatori

Fondatori: Oana şi Radu Capan.

Colaboratori: Jurgen Toth.

Finanţatori pentru domeniu:

  • Sanda Suciu şi Rodica Crişan (Cluj)
  • Liliana Chelcan (Cluj)
  • Septimiu Pelau (Canada)
  • Adela Briciu (Cluj)

Despre

Updated on 2014-12-28T08:46:32+02:00, by Editor Cateheza.ro.