Tablourile 3D sunt realizate de artistul Didier Martin şi cu permisiunea lui am tradus instrucţiunile şi le oferim în română prin acest sit. Sunt oferite în varianta color (ca în imaginea de mai jos) sau alb-negru (de colorat deci). Realizarea lor nu este tocmai simplă, dar cu puţin ajutor pot încerca chiar şi copiii de 6-7 ani.

În afara imaginilor (un fişier PDF din care trebuie listat trei pagini, pe carton), mai este nevoie de foaie gumată sau ceva asemănător, pentru spaţierea elementelor din tablou, şi desigur de lipici. Autorul a realizat un mic “manual”, în fapt două pagini de instrucţiuni. Dar cel mai bun instructaj va fi să încercaţi să faceţi unul şi atunci toate se vor lămuri :).

Poate ajută şi o imagine cu tabloul ne-asambat (versiunea color), respectiv un tablou asamblat (versiunea colorată).

Şi un ultim ajutor: un tablou văzut din unghi pentru a evidenţia “tridimensionalitatea” lui. Unele elemente din tablou vor fi înălţate (aduse în faţă) cu un strat, altele cu două sau chiar cu trei. Vă daţi seama de adâncime privind imaginea finală şi apoi încercând aşezarea înainte de a şi lipi. Cu puţină “sudoare” vor ieşi lucrări frumoase!

Încă ceva: varianta color nu doar că e mai scumpă dar răpeşte copiilor plăcerea de a colora, de a personaliza… Merită listat color dacă tablourile vor fi făcute de pre-adolescenţi sau adolescenţi cărora nu le (mai) place să coloreze.


Viaţa lui Isus


Faptele Apostolilor


Vechiul Testament

Tablouri 3D

Updated on 2017-01-13T17:45:54+02:00, by Editor Cateheza.ro.