
Planșele de predare și testele de verificate oferite deja pe Cateheza.ro pe marginea Sacramentelor au fost reunite într-un caiet de lucru format A4 (deci mare). Practic planșele de verificare (tip landscape) au pe spate testele corespunzătoare (tip portrait). Toate materialele …
Continue reading the "Caiet de lucru – Sacramentele" »

Planșele de predare și testele de verificate oferite deja pe Cateheza.ro pe marginea Poruncilor au fost reunite într-un caiet de lucru format A4 (deci mare). Practic planșele de verificare (tip landscape) au pe spate testele corespunzătoare (tip portrait). Toate materialele …
Continue reading the "Caiet de lucru – Poruncile" »

Cele șapte planșe utile pentru verificare după predarea Poruncilor (ce se găsesc pe acest sit în format PDF, gata de descărcat și tipărit), sunt disponibile și electronic, pe Stii.Cateheza.ro, sau ca program executabil pentru sistemul de operare Windows – o …
Continue reading the "Joc Planșe Porunci" »

Mai jos vedeți 1+10 clipuri dedicate Poruncilor. Primul este introductiv, apoi câte unul pe Poruncă. Atenție: nu este numerotarea tradițională catolică, ci numerotarea evreiască. Și prezentatorul este evreu. Astfel interpretările reprezintă punctul său de vedere, uneori diferit/opus de cel catolic. …
Continue reading the "Poruncile explicate de un evreu" »

Familia Quantum, alături de Joy şi Gizmo, se bucură de un camping în munţi. Chris decide că este mai aventuros să ignore regulile fixate de părinţi şi de pădurar. Această greşeală intenţionată face ca trioul să fie trimis de Cartea …
Continue reading the "Cele 10 Porunci" »

O activitate simplă pentru cei mici, ca să aibă acasă Poruncile, este realizarea unei felicitări tip pop-up (când se deschide apar “spaţial” sau 3D anumite elemente). Pentru a fi uşor de făcut sunt doar două elemente: Moise şi tablele legii. …
Continue reading the "Moise şi tablele legii" »

Invocarea numelui lui Isus Cristos este o practică spirituală des recomandată în lupta împotriva ispitelor, deoarece “Nu este nici un alt nume sub cer dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiţi” (Faptele Apostolilor 4,12). Noi le-am propus această activitate …
Continue reading the "Numele lui Isus Cristos" »

După ce copiii au învăţat cele Zece Porunci, o modalitate mai dinamică de a verifica faptul că le-au reţinut bine este să le spună dând cu zarurile. Pentru aceasta folosim două zaruri şi suma lor indică ce Poruncă să fie …
Continue reading the "Spune Porunca (dând cu zarurile)" »

Vă propunem o activitate potrivită de exemplu grupei de copii de clasele 0-II (pre-Primă Împărtăşanie) ce realizează un Trenuleţ al Poruncilor. Am folosit diferite simboluri – o lanternă, un gard (făcut din beţe de chibrit), imaginea unei cărări, imaginea unui …
Continue reading the "Trenuleţul Poruncilor" »

Când începem secţiunea Porunci (de exemplu cu grupa pentru Prima Împărtăşanie) realizăm un panou pe care punem cele 10 Porunci, iar copiii le colorează înainte. Astfel pe toată perioada cât vorbim despre Porunci le avem în faţă. Imaginile sunt cele …
Continue reading the "Planşe Porunci" »