Voi veţi fi martorii Mei

Autor: Radu Capan

Scurtă descriere:

Această fişă (cu desenul © Fano) prezintă textul de la Luca 24,35-48 (Isus vine în mijlocul discipolilor Săi, după Înviere, şi mănâncă cu ei pentru a le arăta că nu este un duh/fantomă), din care au fost alese cincisprezece cuvinte. Ele sunt grupate pe lungime şi trebuie aşezate la locul lor în careul din dreapta. Soluţia este unică (dacă nu se pun cuvintele la întâmplare, ci se porneşte de la cele care au o unică amplasare posibilă). Opt căsuţe sunt îngroşate, iar literele din ele formează un salut folosit de Isus Cristos.

Textul biblic corespunde în ritul latin Duminicii a III-a a Paştelui, ciclul B.

Să „descărcăm” Cuvântul Domnului
Luca 24,35-48

Astăzi, Doamne, așa ca ucenicii din Emaus, dorim să „descarci” Cuvântul Tău în inimile noastre, astfel încât să ne deschidem spre a-l înțelege. Numai Cuvântul Tău ne poate face să intrăm în noua eră a Învierii. Numai Cuvântul Tău ne face să te recunoaştem viu şi prezent în mijlocul nostru. Îţi mulţumim pentru că ne dăruiești şi ne explici tot ce spune Scriptura, pentru oportunitatea de a ne conecta inimile la o lume nouă: Învierea Ta.

„Descarcă” în noi, Doamne, forţa Cuvântului Tău, pentru ca să nu umblăm fără ţintă, triști, pierduţi. Pentru ca bucuria, pacea, iertarea să umple existenţa noastră. Pentru ca nici un „virus” să nu poată ataca speranţa noastră.

Transformă mintea noastră, Doamne, cu elocvenţa Cuvântului Tău, marcat de Cruce şi Viaţă.

Imaginea realizată de Fano se poate descărca de aici în variantă color sau alb-negru.

Fişa este în două variante (util dacă lucraţi cu o grupă de copii).

Conţinut: 2 fişe

J0058

Nu uitaţi să vizitaţi pagina cu proiectul Fişe de activităţi.

Comentarii:0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *