Păstorul cel bun

Autor: Radu Capan

Scurtă descriere:

Această fişă (cu desenul © Fano) prezintă textul de la Ioan 10,11-18 (Isus vorbind despre păstorul cel bun), din care au fost alese cincisprezece cuvinte. Ele sunt grupate pe lungime şi trebuie aşezate la locul lor în careul din dreapta. Soluţia este unică (dacă nu se pun cuvintele la întâmplare, ci se porneşte de la cele care au o unică amplasare posibilă, plus literele deja indicate). Şapte căsuţe sunt îngroşate, iar literele din ele formează un sinonim pentru staul.

Textul biblic corespunde în ritul latin Duminicii a IV-a a Paştelui, ciclul B.

Să ieşim din pasivitatea complice
Ioan 10,11-18

Păstorul cel Bun îşi dă viaţa pentru oile Sale. Păstorul cel Bun este Cristos Înviat. Păstorul cel Bun este cel care ne ajută să ieşim dintre spinii în care am intrat atunci când am pierdut scopul, am pierdut calea, am pierdut sensul vieţii noastre. Păstorul cel Bun suferă pentru oile Sale, pentru că şi-a dat viaţa pentru ele.

În aceste zile ale Paştelui, ştiri precum cea a morţii a şapte sute de imigranţi, şapte sute de persoane, şapte sute de fraţi ne face să ieşim din tiparele noastre şi să acţionăm. Nu putem să stăm indiferenţi înaintea acestei culturi a “rebutului”. Păstorul cel Bun plânge pentru moartea acestei preţioase turme. Şi ne invită să nu avem o indiferenţă complice.

Ajută-ne, Doamne Isuse, Păstorule Bun, să ieşim din egoism şi din pasivitate, ajută-ne să ne implicăm într-o fraternitate universală, după Inima Ta!

Imaginea realizată de Fano se poate descărca de aici în variantă color sau alb-negru.

Fişa este în două variante (util dacă lucraţi cu o grupă de copii).

Conţinut: 2 fişe

J0059

Nu uitaţi să vizitaţi pagina cu proiectul Fişe de activităţi.

Comentarii:0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *