Puzzle-uri pentru tema Creaţiei

Autor: Oana Capan

Scurtă descriere:

În cadrul întâlnirii de cateheză în care am vorbit despre Creaţie, am pornit de la câteva imagini frumoase din natură, cu peisaje sau cu animale – şi una cu planetele – dar pe care nu le-am înşirat doar una după cealaltă (ca slideshow), ci am ales varianta de a le propune copiilor sub forma de puzzle – adică a unei “cutii” cu şapte puzzle-uri. Au ales ei dintre cele şapte imagini pe care să o reconstruiască, şi au venit pe rând la calculator să potrivească piesele, în timp ce ceilalţi urmăreau pe ecranul proiectorului. Pe lângă observaţiile legate de frumuseţea naturii, efortul copiilor de a reface imaginile a prilejuit referinţe şi la măiestria şi priceperea Creatorului ei.

În primul executabil (simplu), puzzle-urile au între 20 şi 35 de piese. În funcţie de vârsta şi îndemânarea copiilor, de timpul pe care doriţi să îl alocaţi în cadrul întâlnirii, pentru o mai mare provocare puteţi opta pentru pachetul al doilea (mediu), în care sunt între 48 şi 63 de piese. Varianta de a transforma în puzzle o imagine tipărită pe carton are şi ea avantajele ei – de exemplu pot lucra mai mulţi copii deodată, la diferite părţi ale imaginii, stimulând astfel colaborarea – dar varianta aceasta electronică nu costă nimic, iar piesele nu se pot rătăci şi nici deteriora în timp :).

Desigur, pachetele pot fi descărcate şi de părinţi, pentru a le da acasă copiilor lor – caz în care timpul nu mai este o problemă. Şi chiar dacă nu fac tot puzzle-ul dintr-o dată, nu vor ocupa o masă cu piesele lor :). Dacă atunci când nu mai lucrează la un puzzle ies din el, sau chiar din program, acesta va înregistra doar timpul de lucru efectiv, aşa că la final vor şti cât de mult le-a luat să îl facă.

Comentarii:1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *