Numele lui Isus Cristos

Autor: Oana Capan

Scurtă descriere:

Invocarea numelui lui Isus Cristos este o practică spirituală des recomandată în lupta împotriva ispitelor, deoarece „Nu este nici un alt nume sub cer dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiţi” (Faptele Apostolilor 4,12). Noi le-am propus această activitate legată de numele lui Isus copiilor de la cateheză atunci când am discutat despre Porunca a II-a: „Să nu rosteşti numele lui Dumnezeu în zadar”. Explicându-le importanţa numelui lui Dumnezeu, i-am îndemnat ca atunci când simt că le vine să spună o vorbă urâtă cuiva, să facă un lucru rău – să oprească pentru o clipă şi să rostească numele lui Isus, poate chiar într-o rugăciune scurtă: „Isuse, te iubesc!” sau „Isuse, mântuieşte-mă!”

Pentru ca să îşi amintească cât mai des de numele Lui, i-am invitat să coloreze o imagine simplă: numele scris cu un font decorativ, înconjurat de asemenea de un chenar decorativ. Le-am oferit mai multe variante de chenar, să aleagă după cum le place, iar la cei mai mici – clasele 0-II – le-am dat doar cu numele Isus, la cei mai mari cu Isus Cristos. Tot la alegere a fost modul de a colora imaginea: cei mai puţin răbdători au colorat rapid totul într-o singură culoare sau poate două, dar cei mai meticuloşi au colorat diferit fiecare literă, chenarul l-au făcut de asemenea în mai multe culori, au colorat şi fondul imaginii…

Pot desena şi alte decoraţii, fiecare după talentul lui; pot lipi de asemenea flori, inimioare realizate cu perforatorul… Important este să le placă rezultatul muncii lor şi să îl afişeze apoi acasă, de preferinţă pe biroul unde îşi fac temele, sau într-un loc vizibil din camera în care îşi petrec cel mai mult timpul, pentru a-şi aminti să invoce numele lui Isus nu doar atunci când sunt tentaţi să facă ceva rău, ci şi la începutul şi sfârşitul activităţilor lor mai importante, pentru a fi mai serioşi în îndeplinirea îndatoririlor lor. Foaia A4 colorată am îndoit-o în două, iar marginile de jos le-am îndoit în interior, astfel încât să poată fi aşezată pe o suprafaţă orizontală. Lecţia poate fi completată cu învăţarea unor rugăciuni scurte cu numele lui Isus, recitarea împreună a unor rugăciuni sau a litaniei în cinstea numelui Lui.

Comentarii:0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *