Moise şi tablele legii

Autor: Radu Capan

Scurtă descriere:

O activitate simplă pentru cei mici, ca să aibă acasă Poruncile, este realizarea unei felicitări tip pop-up (când se deschide apar „spaţial” sau 3D anumite elemente). Pentru a fi uşor de făcut sunt doar două elemente: Moise şi tablele legii. Pe fundal se vede muntele Sinai, unde au fost primite Poruncile. Este nevoie de două pagini, listate pe carton: prima va constitui scena prin îndoirea în două. Din a doua se decupează Moise, tablele legii şi două suporturi. Şi pe primul carton (scenă) şi pe suporturi sunt indicaţii de lipire.

Desigur, se recomandă colorarea înainte de a se trece la decupat şi lipit. Pe partea de jos sunt scrise cele Zece Porunci. În fişierul pentru tipar găsiţi pagina şi fără Poruncile scrise: fie dacă doriţi să le scrie copiii (pentru a le reţine mai bine), fie că le folosiţi în altă ordine sau cu alte exprimări (noi le-am notat după cum sunt catehetic învăţate de catolici).

Din fişierul PDF practic sunt necesare primele 2 pagini. Pagina 3 este fără textul Poruncilor, iar pagina 4 este dacă doriţi să listaţi mai economic mai multe exemplare, de exemplu în lucrul cu o grupă de copii.

Comentarii:1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.