În aşteptarea Crăciunului (2/6)

Autor: Radu şi Oana Capan

Scurtă descriere:

Continuăm proiectul cu şase fişe pentru Postul Crăciunului. Explicaţii găsiţi la prezentarea primei fişe. În această a doua fişă copiii găsesc trei jocuri şi un desen de colorat. Primul joc e de tipul „descifraţi textul”. Textul e scris în spirală şi pentru a fi descifrat trebuie doar înlocuite cifrele scrise în careuri cu literele care le corespund. Al doilea joc e foarte simplu: nişte litere sunt scrise amestecat şi trebuie copiate corect pentru a da un nume de localitate. În fine, prin toată fişa sunt scrise 10 cuvinte subliniate. Ele aşezate într-o grilă vor da pe verticală o explicaţie.

Fişa conţine şi o colindă (lângă desenul de colorat), pe care copiii sunt invitaţi să o înveţe alături de părinţi. Este din nou o fişă ce poate implica întreaga familie. Copilul singur o poate termina în 5 minute… cu părinţii discuţiile pot fi şi de un sfert de oră sau mai mult! (Puteţi să luaţi un atlas şi să arătaţi copiilor unde este Betleemul… Puteţi să îi ajutaţi să aleagă cu ce să lupte în acest post – un defect de caracter… Şi altele.)


Click pentru a vedea soluţiile

În careul în spirală se va descoperi următoarea propoziţie: VIRTUŢILE CARDINALE SUNT PRUDENŢA, TĂRIA, CUMPĂTAREA ŞI DREPTATEA.

Literele LIMAFIV aranjate corect dau VIFLAIM.

În grila ce trebuie completată, pe coloana verticală se obţine CASA PÂINII.

Seria „În aşteptarea Crăciunului”: fişa 1, fişa 2, fişa 3, fişa 4, fişa 5, fişa 6.

Conţinut: 1 fişă.

Descărcări:

Nu uitaţi să vizitaţi pagina cu proiectul Fişe de activităţi.

Comentarii:2

  1. Buna seara,
    As vrea sa va multumesc pentru ceea ce faceti. Si daca as fi doar un parinte care lucreaza materialele acestea cu propriul copil, as fi pe deplin indreptatit sa spun ca faceti un lucru minunat si cu mult talent. Sunt prof de religie si ma folosesc din plin de aceste materiale. Sunt originale si foarte bune.
    Inca o data multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *