Un Tată care dorește să ne hrănească

Autor: Ascension Press - Altaration

Scurtă descriere:

Chris Stefanick vorbește în acest material despre faptul că Dumnezeu a făcut poruncă din participarea la Liturghie pentru că ne iubește, pentru că ne vrea bine, în special vrea să ne hrănească. În continuare aveți textul rostit de Chris, apoi clipul și posibilitatea de a-l descărca și folosi la cateheză.

Dumnezeu ne poruncește să îi aducem cult: “Sfințește Sabatul (Ziua Domnului)” e una dintre cele 10 Porunci. Și încă din primele zile ale creștinismului am respectat această poruncă mergând la Liturghie în fiecare duminică, în ziua în care Isus Cristos a înviat din morți. Făcând astfel respectăm și porunca lui Isus: “Faceți aceasta întru amintirea Mea”, dată la Cina cea de Taină. Nu a fost o propunere, ci o poruncă directă.

Cum e această poruncă a lui Dumnezeu motivată de ce e bine pentru noi? Cum este motivată de iubire? Dacă îi aducem cult lui Dumnezeu și El se află pe tronul inimilor noastre tot restul se află pe locul cuvenit, dar dacă El nu este, multe alte lucruri ajung pe tronul inimilor noastre. Și ajungem să ne închinăm la una sau alta, urmând un zeu fals după altul. Sunt în Denver, Colorado. De aici sunt. Am văzut un autocolant pe o mașină: “Am sânge portocaliu și albastru”. Ar fi bine să îți faci un control imediat! Sau un alt autocolant: “Voleiul este viață”. Nu, nu este! Ce e în centrul vieții tale dacă Dumnezeu nu este pe tron? Un prieten sau o prietenă? “Ah, mă împlinești.” Nu! Dar dacă Dumnezeu e pe tronul inimilor noastre, tot restul se așază unde trebuie.

Al doilea motiv pentru care a aduce cult și a merge la Liturghie e benefic pentru noi e același cu motivul pentru care Dumnezeu a umplut pământul cu hrană: ca să ne hrănească. A merge la Liturghie e bine pentru noi deoarece ne hrănește sufletele. Avem un Tată ceresc ce vrea să ne hrănească cu ce e bun pentru noi. Un tată cu 6 copii spunea: “Fiecare dintre copiii mei a avut o perioadă când ar fi fost mulțumit să mănânce doar cartofi prăjiți și bezele, 1 an și jumătate. Dacă i-aș fi lăsat să facă așa și nu le-aș fi impus să mănânce ce trebuie ar fi murit, iar eu aș fi ajuns la închisoare.”

Dumnezeu este un Tată bun. Privește serios hrănirea noastră. Ne poruncește să mergem la Liturghie deoarece știe că acolo primim hrana de care au nevoie sufletele noastre, ca să putem crește, să putem trăi, să devenim oamenii care trebuie să fim. Oameni care trăiesc viața din plin.

Descărcaţi materialul video

Comentarii:0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *