Sfintele Evanghelii și Faptele Apostolilor

Editura: Pauline
An: 2017
Localitate: București
Număr pagini: 448
Preţ informativ: 35 lei
Format: 14x19 cm

Scurtă descriere:

Editura Pauline din București, a Ordinului cu același nume, a lansat astăzi cartea „Sfintele Evanghelii și Faptele Apostolilor”. Cartea este tipărită color în condiții grafice deosebite și cuprinde textul biblic, diferitele rubrici pentru aprofundare și rugăciune, îmbogățite de numeroase imagini și hărți. A apărut în format 14x19cm, având 448 de pagini, putând fi cumpărată la prețul de 35 de lei. Iată în continuare prezentarea furnizată de editură, prin sr. Ana Maria Bulai, FSP.

Textul biblic este întotdeauna viu, dinamic, proaspăt…, tânăr. De la această convingere se conturează organizarea lucrării de față, „Sfintele Evanghelii și Faptele Apostolilor”, care, pe lângă textul biblic, include diferite rubrici pentru aprofundare și rugăciune, îmbogățite de numeroase imagini și hărți. Această carte este o cheie prețioasă pentru a intra în lumea Scripturii, interacționând cu istoria sa, arheologia, geografia, mesajul său spiritual, și dialogând cu cei care au scris paginile Noului Testament.

Cartea oferă o parte introductivă amplă ce ajută cititorul să se orienteze în lumea Noului Testament.

În partea centrală se află cele patru Evanghelii și Faptele Apostolilor, îmbogățite cu următoarele rubrici:

  • Note, care ne ajută să înțelegem mai profund textul biblic;
  • Trimiteri la alte texte biblice, care luminează textul de față;
  • Îi dăm cuvântul lui…, rubrica în care ne vorbește însuși autorul sacru, ajutându-ne să înțelegem mai bine ceea ce el a scris;
  • Archeo și Geo, spațiu în care descoperim pământul biblic, geografia și itinerariul personajelor biblice, descoperiri arheologice etc;
  • Tabor, o invitație pentru a ne opri din lectură și a ne urca împreună cu Isus pe muntele „Schimbării la Față”, pentru a face un popas de rugăciune și a permite astfel textului să coboare de la minte la inimă!
  • Împreună pentru…, spațiul dedicat activității în grup: confruntare, împărtășire, creștere împreună;
  • Forum, locul în care vor fi invitați înaintea noastră martori ai Evangheliei, de la Părinții Bisericii până la oameni ai timpului nostru.

Cea de a treia parte cuprinde o serie de indicații care favorizează căutarea pe diferite tematici și facilitează găsirea de răspunsuri la întrebări ce se nasc de-a lungul drumului.

Autorii notelor și rubricilor care însoțesc textul biblic sunt patru membrii ai Familiei Pauline pregătiți în domeniul biblic și pastoral: preoții paulini Giacomo Perego și Eustacchio Imperato și surorile apostoline Tosca Ferrante și Anna Maria Pudelko.

Această carte este un instrument minunat de aprofundare a textului biblic și de rugăciune personală. Poate fi folosit și pentru Lectio Divina în grup, pentru cateheză etc. Este destinată tuturor creștinilor, tineri și adulți, familii și comunități religioase.

Fie ca prin citirea, aprofundarea și meditarea Sfintelor Evanghelii și ale Faptelor Apostolilor, să creștem în comuniune cu Cristos viu în Cuvântul său și să devenim mai mult apostoli ai Isus Cristos, „evanghelii” vii în lumea de azi!

Cumpăraţi online

Comentarii:0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.