Semnul Sfintei Cruci (la bizantini)


Scurtă descriere:

Semnul Sfintei Cruci este un element de bază al practicii creştine, în principiu învăţat de acasă. Aceasta nu înseamnă că nu trebuie revenit asupra lui şi la cateheză, nu de puţine ori fiind făcut incorect (de exemplu modul în care se unesc degetele). În acest scop ne-am gândit să vă oferim câteva imagini care vă pot ajuta. De exemplu la următoarea imagine există şi separat desenul, pentru a-l integra cum doriţi Dvs într-o prezentare.

Ca desenul de mai sus, tot pe filieră greacă am găsit desenul de mai jos, căruia i-am pus un text în limba română. Din nou există şi varianta fără text, dacă doriţi Dvs să o folosiţi altcumva.

Nu în ultimul rând, am inclus şi patru fotografii cu cele patru momente când facem semnul Sfintei Cruci. Recunoaşteţi poate slide-ul din prezentarea despre Preasfânta Treime din Abecedarul credinţei. Am pus la dispoziţie cele patru fotografii, la dimensiunea originală. Pot fi folosite atâta timp cât este în scop religios, pentru a explica Semnul Sfintei Cruci.

Toate imaginile precizate mai sus, în variantele şi rezoluţiile maxime, chiar şi câteva altele, se găsesc dând click pe butonul de mai jos.

Deschide galeria

Comentarii:0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *