Secretele Celor Cinci Furioşi

An: 2008

Scurtă descriere:

Dacă aţi văzut Kung Fu Panda atunci îi ştiţi pe Cei Cinci Furioşi. Scurta animaţie “Secretele Celor Cinci Furioşi” (24 de minute) se foloseşte de un pretext (Po antrenând nişte iepuraşi) pentru a ne prezenta istoria Furioşilor, respectiv cum au ajuns ei la măestria actuală. Avem deci cinci scurte povestiri, dedicate fiecărui Furios: Călugăriţa (insecta), Şerpoaica, Cocorul, Tigroaica şi Maimuţa. Fiecare poveste îşi are lecţia ei, astfel că deşi animaţia este acum 2D şi vocile nu mai sunt ale (tuturor) vedetelor din filmul iniţial, “Secretele Celor Cinci Furioşi” este un bun film pentru cei mici.

thumbnails

Aplicaţie

“Secretele Celor Cinci Furioşi” vorbeşte fără echivoc despre valori morale. Trupa de iepuraşi aşteaptă de la Po să afle cum să se bată, dar kung-fu nu înseamnă violenţă – îi învaţă simpaticul urs panda – ci caracter, responsabilitate ş.a. Astfel:

  • Călugăriţa (insecta): la început problema ei era răbdarea… o experienţă nu tocmai plăcută o va învăţa valoarea răbdării.
  • Şerpoaica: tatăl ei e dezamăgit de faptul că nu are dinţi (veninoşi), dar ea va descoperi că îşi poate depăşi limitarea în alt fel.
  • Cocorul: la început un simplu măturător, îşi va găsi încrederea în sine pentru a face ceea ce îi place.
  • Tigroaica: de mică a avut puteri extraordinare, dar până nu a învăţat să şi le controleze aceste puteri au fost pentru ea un lucru rău.
  • Maimuţa: un incident a făcut-o să fie rea cu ceilalţi (mereu puse pe farse de prost gust), dar întâlnirea cu Shifu îl va schimba pentru totdeauna.

Filmul poate fi folosit deci (nefiind nici foarte lung) în întâlniri cu copiii pentru a discuta despre diverse aspecte morale. Se poate opri după fiecare povestioară şi discutat despre mesajul celor văzute.

Trailer

Descărcaţi online

Comentarii:0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *