Sămânţa dă rod

Autor: Radu Capan

Scurtă descriere:

Această fişă (cu desenul © Fano) prezintă textul de la Mc 4,26-34 (despre sămânţă ca imagine/parabolă pentru împărăţia lui Dumnezeu), din care au fost alese cincisprezece cuvinte. Ele sunt grupate după lungime şi trebuie aşezate la locul lor în rebusul din dreapta. Soluţia este unică (dacă nu se pun cuvintele la întâmplare, ci se porneşte de la cele care au o unică amplasare posibilă). O provocare suplimentară însoţeşte desenul: de aflat un răspuns decodând un text (litera originală este înlocuită cu literele vecine).

Textul biblic corespunde în ritul latin Duminicii a 11-a din timpul de peste an, ciclul B.

Seminţe în mâinile lui Dumnezeu

Acum, la încheierea anului şcolar, aceste parabole ale lui Isus, parabolele creşterii, ne ajută să înţelegem că, chiar dacă uneori suntem pesimişti, sămânţa va încolţi totuşi şi va aduce rod. Dacă privim înapoi, acum câteva luni, ce vedeam în pământ? Cât de mici erau seminţele! Cu toţii am crescut în acest proces de semănare şi, mai presus de toate, de încredinţare în mâinile semănătorului, cel mai bun grădinar, al seminţelor care dau rod primăvara.

Seminţele mici dau roade mari. Seminţele cresc în timp ce noi dormim. Fără ca noi să ne dăm seama. Dumnezeu mereu face să crească. Niciodată nu scurtează procesele, dorind ca noi să aducem rod. Să ne bucurăm împreună cu Tatăl, cu revărsarea Iubirii Sale, cu apa binecuvântării Sale. Să ne bucurăm pentru că Domnul face lucruri mari în noi, ne face fericiţi.

Imaginea realizată de Fano se poate descărca de aici în variantă color sau alb-negru.

J0077

Nu uitaţi să vizitaţi pagina cu proiectul Fişe de activităţi.

Comentarii:0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *