Patru cuvinte cheie în Advent

Autor: The Bible Project
Coloana audio: engleză
Subtitrare (text): română

Scurtă descriere:

„Pace” este un cuvânt obișnuit, care poate însemna lucruri diferite pentru persoane diferite. Este de asemenea un cuvânt foarte important în Biblie, care se referă nu doar la absența conflictului ci și la prezența a altceva. În acest video vom explora esența sensului biblic al cuvântului pace și cum ne conduce la Isus.

În Biblie cei care au speranță sunt foarte diferiți de optimiști! În acest video vom explora cum speranța biblică privește exclusiv spre Dumnezeu ca temelie a încrederii că viitorul va fi mai bun decât prezentul.

În acest material video, vom explora tipul unic de bucurie la care sunt chemați membrii Poporului lui Dumnezeu. Este mai mult decât o stare de bună dispoziție, însemnând mai degrabă a alege să crezi că Dumnezeu își va ține promisiunile.

Cuvântul „iubire” este unul dintre cele mai neclare, referindu-se în principal la un sentiment ce se întâmplă ca o persoană să îl aibă. În Noul Testament, „iubirea” se referă însă la un mod de a trata oamenii, un mod definit chiar de Isus: a căuta binele celorlalți, indiferent de răspunsul lor.

Comentarii:0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *