Mormântul lui Isus

Autor: Radu şi Oana Capan

Scurtă descriere:

Iată o activitate foarte simplă – după pretenţii, desigur – care poate să fie de folos în familie în perioada Paştilor. În fapt se poate construi în Vinerea Mare, acoperind intrarea în mormânt cu o piatră. Apoi, în Duminica Învierii piatra se mută de la intrare şi toată scena este potrivită marii sărbători. În principiu activitatea nu este pretenţioasă şi după imaginaţie se poate adapta.

De exemplu noi am folosit nişte pământ de flori (un rest avut), pe care l-am aşezat într-un capac de vas yena (poate fi orice, chiar şi un capac de cutie de carton, o tavă, ce aveţi la îndemână) peste o secţiune dintr-o sticlă de 0,3l de suc. La fel de bine poate fi un pahar mic, un ghiveci mic sau ce vă imaginaţi ca să ţină pe post de mormânt. Ca să fie mai estetic, peste pământ am aşezat nişte muşchi găsit pe lângă bloc (sau puteţi pregăti scena din timp, plantând grâu – după câteva zile veţi avea verdeaţă din plin). Mai trebuie o piatră pentru mormânt, eventual alte pietre mici pentru zona din faţa mormântului (noi am avut ceva nisip). Ah, şi desigur trei cruci de lemn.

Pe internet găsiţi multe astfel de realizări, de exemplu căutând resurrection garden. Două exemple, care arată desigur mult-mult mai bine, le punem în continuare.

Merită să vedeţi şi aceste explicaţii: puteţi face mormântul astfel încât chiar să aveţi acolo o figurină pentru Isus în mormânt.

Comentarii:0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *