Mergeţi şi botezaţi

Autor: Radu Capan

Scurtă descriere:

Această fişă (cu desenul © Fano) prezintă textul de la Mt 28,16-20 (Isus îi trimite pe apostoli să boteze), din care au fost alese patrusprezece cuvinte. Ele sunt grupate după lungime şi trebuie aşezate la locul lor în careul din dreapta. Soluţia este unică (dacă nu se pun cuvintele la întâmplare, ci se porneşte de la cele care au o unică amplasare posibilă). O provocare suplimentară însoţeşte desenul: în numele cui erau trimişi să boteze?

Textul biblic corespunde în ritul latin Duminicii Preasfintei Treimi, ciclul B.

Preasfânta Treime, cea mai bună companie

În Duminica Preasfintei Treimi vom celebra faptul că Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt ne însoţesc în fiecare zi a vieţii noastre. Desigur, Isus ne-a dat o misiune: “Mergeţi şi faceţi discipoli”. Dar nu este o sarcină în care suntem singuri. El ne însoţeşte în fiecare zi a anului, a lunii, a săptămânii. Deoarece avem nevoie de apropierea Lui, de iubirea Lui, de înţelegerea Lui, de sprijinul Lui.

Filele calendarului fac trimitere la castelele Sfintei Tereza de Avila. În acest an terezian, când se împlinesc 500 de ani de la naşterea ei, fiecare zi este o oportunitate de a intra în castelul nostru interior. Să nu pierdem ocazia de a intra profund în interioritatea noastră: acolo îi vom întâlni pe Dumnezeu, Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt, care este “mai aproape de noi decât suntem noi înşine”.

În timpul de peste an, care tocmai a început, cu bucuria de a ne simţi umblând cu Isus, să nu uităm de cei săraci şi de dreptate, aşa cum a făcut-o în mod exemplar Fericitul Oscar Romero.

Imaginea realizată de Fano se poate descărca de aici în variantă color sau alb-negru.

Conţinut: 2 fişe

J0070

Nu uitaţi să vizitaţi pagina cu proiectul Fişe de activităţi.

Comentarii:0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *