Lingurile lungi

Titlu original: One Human Family, Food for All
Autor: Caritas.org
Durată: 1m 2s

Scurtă descriere:

Clipul următor este realizat de Caritas Internaţional pentru campania globală de încetarea a foametei până în 2025, campanie intitulată „O singură familie umană, hrană pentru toţi”. Mai multe informaţii despre campanie se găsesc pe Caritas.org, sau în această ştire de pe Catholica.ro. Dacă semnalăm aici clipul este pentru că foloseşte o povestioară destul de cunoscută, realizată acum în mod inspirat în manieră video. Poate să fie punctul de plecare pentru o discuţie despre caritate. Includem după clip şi povestioara (în una din variantele ei). Folosiţi KeepVid.com dacă doriţi să arătaţi clipul offline.

Un creştin s-a rugat odată lui Dumnezeu să-i descopere raiul şi iadul. „Bine. Am să-ţi arăt mai întâi iadul”, îi spuse Dumnezeu, şi l-a dus într-o încăpere unde era o masă mare, rotundă. Cei care şedeau acolo erau morţi de foame şi disperaţi. În mijlocul mesei se afla un vas uriaş cu mâncare care mirosea aşa de îmbietor, încât creştinului i-a lăsat gura apă. Fiecare persoană de la masă avea o lingură cu coada foarte lungă. Lingura ajungea până la oală, dar coada îi era mai lungă decât braţele celor care voiau să mănânce; aşa că, nereuşind să ducă hrana la gură, nimeni nu putea mânca. Creştinul a văzut că suferinţa oamenilor din acel loc era cu adevărat cumplită.

„Am să-ţi arăt acum şi raiul”, îi zise Dumnezeu, ducându-l pe omul nostru într-o altă încăpere, care era asemănătoare cu prima. Aceeaşi masă mare şi rotundă, acelaşi vas uriaş cu mâncare. Oamenii, ca şi ceilalţi, aveau aceleaşi linguri cu coadă lungă, dar aici ei arătau bine hrăniţi, râdeau şi stăteau bucuroşi de vorbă.

Creştinul a rămas contrariat. Nu reuşea să înţeleagă. Dumnezeu a văzut nedumerirea vizitatorului şi S-a grăbit să-i răspundă: „E simplu. Vezi tu, în încăperea asta guvernează altă lege. Aici fiecare hrăneşte pe cel din faţa lui, şi nu pe sine.”

Comentarii:0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *