La început de drum (pentru Prima Împărtăşanie)

Autor: Oana Capan

Scurtă descriere:

La începutul parcursului de pregătire pentru Prima Împărtăşanie Solemnă, copiii au realizat următoarea activitate care să le reamintească pentru ce se pregătesc ei, ce se va întâmpla în cele două Sacramente pe care le vor primi în mod conştient, după o pregătire temeinică, la finalul acestui parcurs.

Pe un carton de culoare albastră, îndoit în două, copiii au lipit pe prima „pagină” imaginea color cu Isus cu braţele deschise, pe care au decupat-o înainte, la fel ca imaginile din interior. În interiorul cartonului au lipit în stânga imaginea de fată sau băiat lăsată albă – simbol al sufletului curat – şi au scris: „Prin Spovadă Isus îmi va curăţi sufletul de păcate”. Pe partea din dreapta au lipit potirul şi pâinea decupate din hârtie color – noi am optat pentru galben în 2 nuanţe diferite. Aici au scris: „Prin Euharistie îl voi primi pe Isus în sufletul meu sub chipul pâinii şi al vinului”.

Elementele pot şi să fie listate direct pe cartonul pe care se va realiza activitatea, eventual cu imaginea alb-negru cu Isus, cu textele gata scrise. Cartonul ar trebui să fie atunci alb, şi copiii pot fi invitaţi să coloreze corespunzător imaginile – atenţie, imaginea-contur de fată/băiat să rămână albă, pentru simbolismul de care am vorbit mai sus.

Comentarii:0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *