Joc cu zar despre Preasfânta Treime

Autor: Oana Capan

Scurtă descriere:

La finalul unui parcurs catehetic despre Crez, o modalitate plăcută pentru a testa cunoştinţele copiilor, dar şi pentru ca ei să reia mai apoi noţiunile învăţate, pentru fixarea lor mai bună, fără să simtă că sunt puşi din nou să înveţe, este următorul joc cu zar despre Preasfânta Treime. Jocul nu acoperă toate noţiunile despre Crez, ci se axează în principal pe cele trei Persoane ale Preasfintei Treimi, natura lor, atributele lor, relaţiile dintre ele…

Copiii vor da pe rând cu zarul, şi când nimeresc pe anumite căsuţe, vor avea de răspuns cu Adevărat sau Fals la câte o afirmaţie – vedeţi instrucţiunile. Afirmaţiile reiau în diverse variante noţiunile învăţate: „Tatăl nu este aceeaşi Persoană cu Spiritul Sfânt”, „Prima Persoană a Preasfintei Treimi e Fiul”; „Numai Tatăl este veşnic, nu şi Fiul şi Spiritul Sfânt”; „În Dumnezeu este o singură natură divină”; „Cele trei Persoane divine sunt perfect egale una cu cealaltă”… Pentru răspunsurile corecte se primeşte câte un trifoi, dar se pot şi primi „pe gratis” trifoiuri, sau pierde trifoiuri la anumite căsuţe. Jocul îi va antrena pe copii – fapt testat deja! – şi îşi vor putea dori să reia apoi jocul şi acasă, cu ceilalţi fraţi sau cu părinţii – o provocare şi pentru aceştia! Jucat până la epuizarea cartonaşelor cu copii care ştiu să răspundă bine la întrebări, poate dura aproximativ 30 de minute.

Din cutiuţa de mai jos puteţi descărca cele necesare jocului: tabla, întrebările şi trifoiurile. Pentru întrebări şi trifoiuri există un singur fişier: JocTreime-IntrebariTrifoi.pdf. Trei pagini, două pentru întrebări, una cu trifoiuri (de listat minim 4 exemplare din pagina a treia). [Am pus și o a patra pagină, cu mai puține întrebări; o variantă mai simplă deci, fără atâtea permutări în întrebări.] În fine, tabla vine pe verso cu instrucţiuni în oricare din cele trei variante: JocTreime-TablaInstructiuni-AlbNegru.pdf (varianta alb-negru, deci varianta ieftină); JocTreime-TablaInstructiuni-Color1.pdf (variantă color, dar cu economie – deci fără pete mari de culoare); sau JocTreime-TablaInstructiuni-Color2.pdf (tabla este full color).

Comentarii:0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *