Isus se roagă pentru apostoli

Autor: Radu Capan

Scurtă descriere:

Această fişă (cu desenul © Fano) prezintă textul de la Ioan 17,11-19 (Isus se roagă lui Dumnezeu pentru apostoli), din care au fost alese patrusprezece cuvinte. Ele sunt grupate după lungime şi trebuie aşezate la locul lor în careul din dreapta. Soluţia este unică (dacă nu se pun cuvintele la întâmplare, ci se porneşte de la cele care au o unică amplasare posibilă). Cinci căsuţe sunt îngroşate, iar literele din ele arată completează o propoziţie finală.

Textul biblic corespunde în ritul latin Duminicii a VII-a a Paştelui, ciclul B.

Condu-mă, Doamne Isuse

Domnul pleacă şi rămâne. Nu, nu este jocul de-a v-aţi ascunselea. Este un mod de a ne spune că este „timpul nostru”: timpul să acţionăm, să ne luăm angajamente, să trăim bucuria Învierii… şi să îl vestim neobosit. Domnul pleacă, dar rămâne în inimile noastre, pentru a transforma minţile noastre şi a activa mâinile noastre în dăruirea de zi cu zi până la final.

Domnul pleacă, dar îl avem atât de aproape încât îl putem simţi în orice bătaie a inimii, dar mai ales în cei mici, în cei marginalizaţi, în cei săraci… Domnul pleacă, dar noi rămânem cu El. Nu poate părăsi trupul Cel care este Capul lui, motorul lui, Viaţa lui. Domnul pleacă, dar aici se află Biserica slujitoare a celor săraci, pentru a-l face prezent. Domnul pleacă. Este rândul nostru. Să nu uităm acest lucru.

Imaginea realizată de Fano se poate descărca de aici în variantă color sau alb-negru.

Fişa este în două variante (util dacă lucraţi cu o grupă de copii).

Conţinut: 2 fişe

J0066

Nu uitaţi să vizitaţi pagina cu proiectul Fişe de activităţi.

Comentarii:0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.