Facem haina lui Iosif cu multe culori

Autor: Oana Capan

Scurtă descriere:

Istoria unui personaj din Vechiul Testament, Iosif, fiul lui Iacob, ne-a prilejuit o nouă activitate manuală: realizarea unei haine frumos colorate pentru Iosif. Punctul de pornire l-a constituit o fişă A4 cu un desen simplu cu Iosif având o haină în dungi. Copiii au lipit pe haină bucăţi de hârtie colorată, rupte de ei – aproximativ în pătrate -, realizând modele care mai de care mai interesante şi, evident, multicolore. Au colorat apoi cu creioane restul desenului, cei mai harnici sau cu imaginaţia mai bogată desenând şi un peisaj…

O activitate suplimentară legată de Iosif a fost aceea a colorării după numere a unei haine a lui Iosif – aici au fost foarte atenţi să respecte culorile cerute de numere. Şi ca după mai toate filmele religioase vizionate, am făcut cu ei şi un concurs pe echipe cu întrebări din film, reluând şi discutând cele vizionate.

Am mai aprofundat cunoştinţele despre viaţa lui Iosif şi ordonând cronologic un set de imagini date. Acestea se găsesc în fişierul al doilea (Istoria lui Iosif). Primul fişier conţine două pagini pentru cele două activităţi descrise anterior (Haina lui Iosif).

Comentarii:0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *