Enciclopedia Bibliei

Editura: Logos
Localitate: Cluj-Napoca
Număr pagini: 354
Preţ informativ: 75 lei
Format: 18x27 cm
Imagini: color
ISBN: 973-9212-06-9

Scurtă descriere:

Lucrarea de faţă urmăreşte să pună la dispoziţia cititorului, într-un limbaj accesibil şi direct, atât o imagine clară a principalelor momente şi personaje ale Bibliei, cât şi un număr impresionant de amănunte ce vizează contextul de viaţă – de la vegetaţie, climă până la arhiectură şi îmbrăcăminte – al oamenilor Bibliei. Lucrarea are meritul de a combina minuţiozitatea cercetării textelor sacre cu rezultatele ultimelor cercetări arheologice, oferind o imagine a întregului, eliberată de speciozitaea studiilor ştiinţifice. Cele 500 de fotografii şi ilustraţii ale cărţii au menirea de a adăuga o dimensiune vizuală, cu scopul mărturisit de a trezi la viaţă o lume care, deşi de mult apusă, este şi va fi întotdeauna o inimaginabilă sursă de învăţăminte.

Enciclopedia are următoarele calităţi:
– Este alcătuită de 13 autori din Londra, Liverpool şi alte mari centre universitare din Marea Britanie
– Este tipărită în 14 limbi
– Conţine peste 500 de fotografii şi ilustraţii
– Pune la dispoziţie un atlas biblic cu peste 30 de hărţi
– Înglobează peste 2000 de articole în care sunt prezentate informaţii aduse la zi despre evenimente, oameni, locuri, credinţe, obiceiuri şi multe altele
– Oferă o prezentare concisă a cărţilor Bibliei
– Desfăşoară o reţea de referinţe încrucişate
– Include secţiuni de dicţionar care cuprind: aproximativ 80 de cuvinte cheie din Biblie, 400 de personaje biblice, 250 de oraşe şi locuri ale Bibliei.

Ediţia românească adaptează şi, totodată, îmbogăţeşte textul Enciclopediei prin adăugarea secţiunii „Sfânta Scriptură în limba română” – secţiune prin care cititorul român are posibilitatea de a urmări traiectoria tălmăcirilor Bibliei în limba noastră de la Psaltiri până la traducerile moderne.

Cuprins (click pentru afişarea lui)

Cumpăraţi online

Comentarii:2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *