Biblia pentru copii

Autor: Ursel Scheffler
Editura: Sapientia
An: 2018
Localitate: Iași
Număr pagini: 228
Preţ informativ: 40 lei
Format: 21x30 cm
Imagini: color

Scurtă descriere:

La Editura Sapientia din Iași a apărut recent cartea Biblia pentru copii, scrisă de Ursel Scheffler și Betina Gotzen-Beek și tradusă în limba română de pr. Liviu-Narcis Matieș. Cartea apare în colecția „Sfânta Scriptură”, în formatul 21×30, are 228 pagini color și poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țara la prețul de 40 lei.

Cristos, în Evanghelia după sfântul Luca, se exprimă astfel: „Lăsați copiii să vină la Mine” (Lc 18,16). Dacă privim Evanghelia în ansamblul ei, ne dăm seama că, prin aceste cuvinte, Cristos dorea să spună că și copiii sunt chemați la mântuire, sunt chemați să îl cunoască și să îl iubească pe Dumnezeu. Biserica, de-a lungul istoriei nu a încetat să afirme și să promoveze acest adevăr: cu toții suntem chemați la mântuire! Plecând de la misiunea ei primordială, aceea de a vesti cuvântului lui Dumnezeu la toate popoarele, Biserica a știut mereu că acest cuvânt trebuie adaptat, trebuie explicat, astfel încât fiecare – copil, adult, instruit, mai puțin învățat – să aibă posibilitatea de a se familiariza cu Cuvântul lui Dumnezeu, ca, mai apoi, să poată el însuși să dea mărturie despre acest cuvânt.

De-a lungul timpului au existat mai multe forme de adaptare a mesajului creștin în funcție de diferitele categorii de persoane. După publicarea „Bibliei pentru tineri (Y-Bibel), Editura Sapientia propune acum o „Biblie pentru copii”, cu scopul de a-i ajuta pe copii (dar și pe părinții lor) să cunoască Cuvântul lui Dumnezeu. Lucrarea apare în limba română grație traducerii realizate de părintele Liviu-Narcis Matieș din originalul german (Herders Kinderbibel, Verlag Herder GmbH, Freiburg im Breisgau 2014). Scrisă de Ursel Scheffler, cartea cuprinde foarte multe istorii biblice capabile să îi fascineze pe cei mici. Autoarea a ales cu grijă cele mai importante și cele mai faimoase istorii din Vechiul și Noul Testament (48 din Vechiul Testament și 44 din Noul Testament) și le-a povestit cu multă emoție și vivacitate. Pentru cei dornici să meargă la textul original, Ursel Scheffler a inclus la fiecare titlu și trimiterile la textele originale din Sfânta Scriptură.

Însă, pentru ca această lucrare să fie de un real folos copiilor și ca să se asigure că nu cade în pericolul monotoniei, autoarea a ilustrat „Biblia pentru copii” cu foarte multe imagini. Aceste imagini, foarte vii și sugestive, au fost realizate de Betina Gotzen-Beek cu scopul de a face ca istoria lui Dumnezeu cu oamenii să devină mai ușor de înțeles pentru copii. Imaginile sintetizează într-un mod foarte fidel conținutul mesajului redat prin cuvinte. La sfârșitul lucrării, autoarea propune și o hartă foarte sugestivă în care sunt prezentate Israelul și principale zone în care a umblat și a predicat Isus. Multe din acele locuri există și astăzi: de exemplu Ierusalim, Betleem și Cafarnaum (lângă Lacul Genezaret). Această hartă îi poate ajuta pe copii să refacă, în baza celor citite, anumite trasee ale personajelor care sunt prezentate în această lucrare, familiarizându-se astfel cu diferitele localități din Țara Sfântă.

„Biblia pentru copii” se adresează în principal copiilor care doresc să cunoască momentele cele mai importante din istoria mântuirii, așa cum sunt prezentate ele în Vechiul și în Noul Testament, care împreună formează Biblia creștină. Totodată, lucrarea poate fi de folos părinților, cateheților și celor care se ocupă de instruirea religioasă a copiilor, pentru că pot găsi aici un limbaj adaptat și captivant pentru mesajul pe care vor să îl transmită celor mici. (Laurențiu Turbuc)

Cumpăraţi online

Comentarii:0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *