Aminul nostru să aducă rod

Autor: Ascension Press - Altaration

Scurtă descriere:

Jackie Francois Angel explică frumos că atunci când spunem „Amin” la împărtășanie este ca acel „Da” spus la căsătorie. Iar această unire intimă cu Isus în Euharistie trebuie să dea rod, ca iubirea soților. În continuare aveți textul rostit de Chris, apoi clipul și posibilitatea de a-l descărca și folosi la cateheză.

E atât de frumos că așa cum o mireasă își oferă trupul mirelui ei, și mirele își oferă trupul miresei sale, pentru a deveni una, și Dumnezeu se oferă pe Sine, însuși Trupul, Sângele, Sufletul și Divinitatea Sa, pentru noi, pentru a deveni una cu noi. Auzim cuvintele: „Acesta este Trupul Meu care se dă pentru tine”. Și când primim Euharistia auzim cuvintele: „Trupul lui Cristos”, și răspundem cu „Amin”. Iar „Amin”-ul nostru este de fapt un „Da”. Așadar, de fiecare dată când primești Euharistia îți înnoiești jurămintele față de Isus, care ni se dăruiește, și cu „Da”-ul tău îi oferi trupul tău, ca jertfă vie, așa cum se spune la Romani 12,1-2.

Care este răspunsul nostru? Răspunsul nostru este să aducem roade în lume. Când soțul meu și cu mine am devenit una în Sacramentul Căsătoriei, am adus un rod foarte vizibil și evident: un copil, iar numele ei este Abigail. Așa cum noi devenim una și dăm rod, suntem chemați la Liturghie să devenim una cu Isus Cristos în Euharistie, iar apoi să mergem și să aducem roade în lume. Poate că te întrebi: ce fel de roade să aduc, mere și portocale? Nu, roadele Spiritului Sfânt: blândețea, generozitatea, bunătatea, pacea, bucuria, iubirea, cumpătarea, modestia… acest fel de roade. Și aceste roade vor fi foarte vizibile și evidente pentru oamenii care le primesc în lume.

Fiecare Liturghie este așadar o nuntă, nu uita aceasta! Ești oaspetele de onoare și de fiecare dată când îl primești pe Isus în Euharistie spui „Da” și îți reînnoiești acele jurăminte. Apoi mergem afară, în lume, și aducem roadele acestei uniuni.

Descărcaţi materialul video

Comentarii:0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *