Barca Bisericii

Autor: Oana şi Radu Capan

Scurtă descriere:

Într-o serie de întâlniri de cateheză cu tema „Simboluri pentru Biserică”, am prezentat copiilor şi simbolul bărcii. După ce mai întâi am văzut, pornind de la pasajului cu pescuirea minunată (Ioan 21,1-12), că trebuie să ne lăsăm prinşi în năvodul Bisericii, pasajul cu potolirea furtunii de la Luca (8,22-25 – sau Matei 8,23-27; Marcu 4,35-41) ne-a amintit că Isus este mereu prezent în barca Bisericii, oricâte furtuni ar încerca-o. Că, pe timp de furtună, cel mai bine este să stăm în barcă, şi nu să sărim din ea. Că Isus poate potoli furtunile din jurul nostru, sau pe cele din lăuntrul nostru, dându-ne pacea şi tăria pentru a trece prin încercări. Că doar barca Bisericii ne poate conduce în siguranţă spre ţărmul dorit al veşniciei. Şi pentru a-şi aminti şi acasă de cele învăţate, copiii şi-au construit fiecare câte o bărcuţă.

Pentru „construcţia” bărcii trebuie să tipăriţi pe un carton una din paginile din PDF-ul pus la dispoziţie mai jos (aveţi şi varianta în care scrie BISERICA pe barcă, şi varianta fără text). Pe un carton A4 încap două bărci (steagurile sunt separate şi se fac după imaginaţie). La decupare nu am pus instrucţiuni pentru că este destul de evident. Un lucru ar fi totuşi de precizat: la partea din spate tăieturile se fac doar pe lângă „peretele” din spate al bărcii. „Urechile” care vin în continuarea „pereţilor” laterali se lasă pentru a se lipi, în interiorul bărcii, pe „peretele” din spate. Dacă instrucţiunile nu par clare încercaţi să decupaţi o barcă şi veţi înţelege 🙂 .

Comentarii:4

  1. Laudat sa fie Isus!

    Instructiunile sunt mai mult decat clare si prima mea incercare de barca a iesit foarte bine. Referitor la catarg/steag…nu prea am inspiratie de moment (ma gandesc doar la un pai implantat intr-o bucata de plastilina care sa fie in barca….). Va rog frumos sa ma ajutati cu alta sugestie pentru a sta un steag/catarg in picioare in aceasta barcuta (mai ales ca eu voi printa pe hartie normala si nu pe carton). Va multumesc mult si va doresc sanatate multa sa puteti sa continuati minunata lucrare! 🙂

  2. Exact aşa am făcut noi: am folosit nişte paie/tuburi (din acelea pentru băut sucul), înfipte într-o bucată de plastilină. Altă idee nu avem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *