Ultimul Paşte

Autor: Radu Capan

Scurtă descriere:

Această fişă (cu desenul © Fano) prezintă textul de la Mc 14,12-16.22-26 (pregătirea şi descrierea Ultimei Cine), din care au fost alese cincisprezece cuvinte. Ele sunt grupate după lungime şi trebuie aşezate la locul lor în rebusul din dreapta. Soluţia este unică (dacă nu se pun cuvintele la întâmplare, ci se porneşte de la cele care au o unică amplasare posibilă). O provocare suplimentară însoţeşte desenul: un cuvânt lipsă de construit din 9 litere, a 10-a fiind de… ghicit.

Textul biblic corespunde în ritul latin Duminicii a 10-a din timpul de peste an, ciclul B.

Corpus Christi: a primi şi a împărtăşi

Sărbătoarea Corpus Christi ne apropie de inimă, de inima noastră, pentru a ajunge la Inima lui Dumnezeu care se dăruieşte, se frânge şi se împarte în Euharistie. În acest exerciţiu, acest dialog între inimi, se generează în noi dinamica împărtăşirii cu ceilalţi. Dăruim pentru că am primit. Dăruim pentru că am fost primiţi în misterul Iubirii şi dorim să iubim. Cel mai bun mod de a iubi este a împărtăşi. A împărtăşi pâinea, a împărtăşi timpul, a împărtăşi ascultarea, a împărtăşi tăcerea, a împărtăşi bucuria…

L-am primit pe Domnul în intimitatea inimii Sale. El ne-a revoluţionat pentru a fi trupuri „euharistice” care se dăruiesc şi se împărtăşesc celorlalţi. O sărbătoare frumoasă de „Corpus Christi”!

Imaginea realizată de Fano se poate descărca de aici în variantă color sau alb-negru.

Conţinut: 2 fişe

J0075

Nu uitaţi să vizitaţi pagina cu proiectul Fişe de activităţi.

Comentarii:0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *