Potolirea furtunii

Autor: Radu Capan

Scurtă descriere:

Această fişă (cu desenul © Fano) prezintă textul de la Mc 4,35-41 (cu minunea potolirii furtunii de către Isus), din care au fost alese cincisprezece cuvinte. Ele sunt grupate după lungime şi trebuie aşezate la locul lor în rebusul din dreapta. Soluţia este unică (dacă nu se pun cuvintele la întâmplare, ci se porneşte de la cele care au o unică amplasare posibilă). O provocare suplimentară însoţeşte desenul: de aflat un răspuns decodând un text (fiecărei litere din textul codat îi corespunde un simbol).

Textul biblic corespunde în ritul latin Duminicii a 12-a din timpul de peste an, ciclul B.

Ia Tu cârma vieţii mele

Uneori teama ne face să nu avem o direcţie clară. Ne conduce la confuzie, la a ne pierde într-un orizont de opţiuni inutile. Cu Isus dispare frica. Cu El la cârmă, ameninţările se transformă în oportunităţi pentru a trăi o credinţă matură, dinamică şi care ne îmbogăţeşte.

Vor fi furtuni şi uragane. Cu El alături de noi, conducând barca, orice s-ar întâmpla, nu se va scufunda proiectul nostru de a trăi ca fii ai lui Dumnezeu şi fraţi, în comuniune cu întreaga creaţie. Evanghelia ne conduce la a ne întreba: Cine manevrează cârma vieţii mele? Încotro mă îndrept?

Desenul este foarte potrivit acum, la final de an şcolar. Suntem într-un moment privilegiat pentru a-i mulţumi din inimă Domnului, căpitanul şcolilor, al parohiilor, al grupurilor noastre… Îţi mulţumim, Doamne!

Imaginea realizată de Fano se poate descărca de aici în variantă color sau alb-negru.

Conţinut: 2 fişe

J0080

Nu uitaţi să vizitaţi pagina cu proiectul Fişe de activităţi.

Comentarii:0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *